2016

Då är det dags att ta farväl av detta år och hälsa det nya året välkommen! Det har varit ett år av utveckling skulle jag kunna sammanfatta det som. Jag har utvecklats som förälder och mitt jag. Alice har såklart växt och utvecklats oerhört mycket när det varit hennes första år! 


Första delen av året spenderades hemma och på babyrytmik samt öppna förskolan. Vi väntade på tänder och att Alice skulle börja krypa. Vi körde mjölkfri kost men började sedan med mjölkprodukter och det gick bra, som tur var! Alice var redan från början en fruktoman..haha...endast fruktpure gick in. Lite kinkig med annat. 
När sommaren kommer var vi långlediga hela familjen. Sommaren spenderades på Åland. En härlig sommar med härligt väder och slappa dagar. Alice fyllde år och tränade på att gå. Hon vågade släppa taget och ta sina första steg den 2a augusti. Hon fortsatte att krypa sen. 

Hösten var händelserik med inskolning på förskolan och jag gick tillbaka till jobbet på halvtid. Allt har gått riktigt bra! En tuff period med tandsprickning och vab hade vi i november men efter det är det som att allt har blivit bättre och mer harmoniskt. 

Det är en rolig tid nu. Jobbet flyter på och Alice trivs och lär sig nya saker hela tiden! Vi umgås mycket som familj och tar vara på våra lediga dagar genom att bara vara tillsammans. 

Och det nya året då....
Vi börjar med en första långresa till Thailand! Det kommer att bli underbart men lite spännande att få uppleva en så lång resa med barn. Jag kommer sedan att gå upp i arbetstid under våren. Vi får se hur det känns. Men det blir nog bra! Sen hoppas vi på några sommarveckor på Åland och min bästa väns bröllop! 
En massa trevligheter alltså! 
Som nyårslöfte eller förhoppning skulle jag vilja hitta på fler aktiviteter för oss som familj, att jag och Johan skulle kunna göra något bara vi två, lite egentid och ta vara på livet som det är. Att uppskatta även de tråkiga och tunga dagarna,för utan dom så kanske man inte uppskattar de lätta och roliga dagarna. 
Jag hoppas på mycket kärlek och att det blir lugnt i alla de länder som har konflikter och krig. 

Jul, nyår och allt därtill

Veckorna innan jul gick i rekordfart. Jobb, vab och inköp av julklappar m.m. 

Julen spenderades på Åland. Mysig helg. Men, ganska intensiv så jag känner mig ganska mosig efter den helgen. Jobb under mellandagarna och en lugn nyårshelg är planen. Skönt! 
Alice körde julklänning med gummistövlar på julafton. Så sött! Flera julklappar är nya favoriter här hemma, lilla köket med tillbehör, träpussel, kritor...
Hon har verkligen kommit in i en utvecklingsperiod och det är så roligt att se och följa alla framsteg! 

Skriv inläggstext 

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0