virus eller bara trötthet?

Jag gick till sängs igår kl 21. Ja, en lördag, inget konstigt alls när den man bor med ska upp vid 05-tiden. I alla fall, vaknade imorse och tänkte att jag kunde ligga kvar en stund till. Vaknade igen kl 11. Det blir ju 14 timmar som jag spenderat i sängen med att sova, och jag har sovit jättegott också! Konstigt. Antingen var jag bara jättetrött och behövde en hel massa extra sömn eller så har jag väl något virus som kroppen behöver jobba med.. hur som, så blev jag förvånad när jag tittade på klockan..haha.. Dagen har även den gått i slow mo..Torkat lite damm, strukit lakan, slötittat på tv och annat trevligt söndagspyssel.
När min andre hälft kommer hem blir det en promme.
Imorgon är det måndag igen och diabeteskurs på kvällen. Så ser det ut just nu. Inget häftigt helgliv här inte, räknar istället ner till resan som går till Thailand...

vid löning blir det shopping

Vilken aktiv lördag. Min hurtiga sambo steg upp jättetidigt och ryckte på gymdörren när det öppnade, jag låg i sängen och vaknade i min egen takt.
Efter frukost blev det att åka in till Karlstad för lite shopping. Jag hittade supersköna (och snygga) skidbyxor som ska användas vid promenader när det kommer mer kyla, halva priset - ja, tack! Bra att ha, man vet ju inte om nästa vinter blir som den förra och då kostar alla varma kläder multum. Och, får jag för mig att följa med och skida i en barnbacke så är jag ju förberedd med rätt kläder!
Man brukar prata om att tjejer köper mycket skor och väskor...Mitt hjärtegull köpte 3 (!) par skor idag. Japp, så kan det gå när man släpper männen lösa i skoaffärer..haha... Det var jättebra köp, så inget onödigt impulsköp. Lite kul, för jag tror aldrig jag har köpt 3 par på samma gång.

Efter all shopping var vi och röstade för andra gången i Finlands presidentval.

Dricker kaffe och sedan blir städning dagens träningspass för mig. Det är råkallt ute, så är inte sugen på en promenad och inne ser det för hemskt ut igen, en massa grus och smuts av alla skor m.m.

extraonödiginfo: min fina, rosa, pigga telefon har anlänt och den är nu min nya bebis. Och på måndag får jag ett nytt höj-och sänkbart skrivbord till mitt kontror!! Tycker om nya, fina och praktiska saker!

hittat tillbaka


Jag har alltid älskat att simma. Måste vara en uppväxt med vatten överallt och boende på internatskola där man nästan bara simmade. Hur som, så älskar jag det. Och nu har jag äntligen hittat tillbaka till träningssimmet! Jag har varit sugen länge men att ta sig tillbaka till en träning som man nästan tröttnat på för några år sedan är svår, började med vattengympa och nu har jag varit och simmat längder.
Underbart!
Känslan av frihet i vattnet. Att simma och inte tänka på något alls. Dryga kilometern blev det idag. Och det bästa av allt, när man inte har möjlighet att göra det i sin egen lägenhet, är Bastun! Lovely! Synd bara att det är torrbastu här, de har inget vatten som man kan kasta på...konstigt, men man får väl ta seden dit man kommer. Torrbastu är bätte än ingen bastu.

Härligt seg och bastumosig ska jag nu ta smörre och te i soffan! Livet är underbart efter en simtur!


känns bra i magen

Ahh..efter att ha hävt ur sig lite klagomål så känns det mycket bättre. Man måste släppa på trycket lite, annars blir man förstoppad. Det stämmer när det handlar både om den lilla magens hälsa och vår själs hälsa.

Igår började min diabeteskurs. Sjukt jobbigt att åka direkt efter en lång arbetsdag och sitta på 4 timmars föreläsning. MEN det är intressant och ger mina meriter ett mycket bra plus i kanten. En viktig kurs både nu och i framtiden med andra ord. Så det ska nog gå!

Var på kör ikväll. Underbart att få truddilutta igen. Vi ska ha en konsert ute i Eds kyrka och då ska vi sjunga psalmer från olika länder/världsdelar. Eftersom jag är missionärsbarn så är jag ju uppvuxen i den kyrkliga miljön kan man säga, har suttit med på x-antal gudstjänster och gått på söndagskola, bibelskola, you name it. Så att sjunga psalmer känns faktiskt ganska tryggt och hemtrevligt. Konstigt att man kopplar sådana saker nu med trygghet, efter så många år...när jag var yngre så fanns det inget tråkigare än att sitta på gudstjänst och sjunga psalmer. Man får väl perspektiv antar jag.

kan tyckas oändligt

Läs eller låt bli, detta är ett klagoinlägg.
Usch, en sån dag! En fruktansvärd måndag med allt vad det kan innebära. Jag låg vaken efter att Johan cyklat på jobb, kunde inte somna om, kände på mig att just denna dag skulle bli tuff. Mycket riktigt. Det är så tråkigt när man kämpar på, man hinner inte äta, dricka eller gå på toaletten för man är konstant sen. Folk sitter och väntar, de ringer på telefonen som galningar och vi är bara, just det, vi. Man gör sitt bästa men ändå hinner man inte ikapp. Det blir till och med så att patienterna som är sjuka tycker synd om en...trist. Det är trist, för detta är sanningen inom vården (och andra yrken också men det pratar jag inte om idag). Bemanningen bygger på att alla anställda ska vara på jobb alla dagar, ingen kan vara ledig och ingen får vara sjuk för då fungerar det inte. Det är tur att vi är super women för annars skulle det inte gått idag.
Och det jag alltid förvånas över.....var kommer alla människor ifrån?! Det tar aldrig slut på varken telefonsamtal eller besök...underligt! Dessa ger mig jobb men ibland är det är tråkigt när man inte har möjlighet att faktiskt sköta sitt jobb på ett bra sätt p.g.a. hur det ser ut idag med de eviga resurserna. Usch - tycker inte om det ordet. Har varit arg idag. På allt. Jag må vara söt och snäll men arg kan jag bli när jag tycker att det är orättvist och dåligt! Då är jag inte blyg. Däremot är jag Alltid lugn och trevlig gentemot mina patienter, oavsett hur stressad jag. Det fick jag höra idag så jag vet att det stämmer, många sade att jag var så lugn trots att jag var 30min försedan med alla och glad...haha...ja, man gör ju sitt bästa.

Imorgon blir en bättre dag. Dåliga eller värdelösa dagar har vi alla av olika orsaker. Men brist på arbetskraft får mig faktiskt att skriva ett klagoinlägg.

Det som fick mig att le var den som satt hemma och väntade på mig, sen tog vi en långpromenad som fick allt att kännas bättre! Härligt!

trivsel

Det är mycket som påverkar om man trivs på en plats. Jobbet har ju en stor påverkan och hur man bor. Jag tror att största orsaken till att jag trivs här är för att jag verkligen tycker om mitt jobb och mina kollegor. Men jag tycker också väldigt mycket om vår lägenhet! Jag är så glad över att just vi fick denna mysiga vindsvåning med dess snedtak och charm. Det enda lilla minuset är att badrummet börjar bli till åren och att det inte finns diskmaskin (vill inte riktigt köpa en diskmaskin och installera den om det händer att man helt plötsligt får för sig att flytta när vi bara hyr). Men för övrigt är den hur mysig som helst, och vi har lyckats få den som "hemma".



Vissa tycker nog att vänner också är en sådan faktor som får en att trivas. Jag kan direkt säga att jag nog har världens minsta sociala nätverk på denna plats. Alla mina vänner finns via skype och fb. I samtal med andra inflyttade så är det tydligen inte det lättaste att komma in som nykomling i gängen här, vilket jag har absolut förståelse för. Jag känner mig ärligt talat lite likgiltig inför detta eftersom jag har så fina vänner utspridda lite här och där, och någon enstaka här också ska påpekas, så det känns inte så viktigt. Det som påverkar min trivsel är arbetsplatsen och hur jag bor + att jag bor med min allra bästa vän, så allt det där sociala kan liksom vara. Vill jag vara bland människor (förutom drygt 9 timmar varje dag på jobbet) så går jag till gymmet. Räcker gott och väl.
Men lägenheten är nog min favoritplats för tillfället när det gäller att koppla av och trivas! Där kan jag slappna av, måla, vila, skratta och bara vara jag. Vilket sist och slutligen är det viktigaste!

lördag

Tidig väckning idag eftersom Johan skulle och hjälpa en kollega med att flytta. Jag gick till gymmet. Underbart att bli sådär svag och skakig efteråt, och svettig förstås! Då vet man att man tagit i ordentligt. En bra start på dagen! Efter dusch och lite mat i magen har jag varit en sväng till affären och köpt lite ost, marmelader och kex till ikväll, sedan en flaska vitt till räkorna. Mums! Det blir lördagsmys ikväll!

Nu blir det slow mo...resten av dagen. Härligt! Inneväder är det också, blåst och kallt!

en perfekt fredag

Ledig dag idag! Kort vecka är bäst!
  • sovmorgon
  • kaffe och frukost tillsammans med sötis
  • lite plock och bläddra i tidningar när gulle åker på ett möte
  • färga håret (färgade hos frissan fram till i höstas när jag tyckte att 1300kr var för dyrt att betala var 10e vecka ca, och lyckades hitta en färg jag tycker om, så länge jag trivs med den så fortsätter jag nog att färga hemma)
  • vilostund på soffan
  • disk
  • dammsugning
  • kaffe, igen, i väntan på att gulle kommer från sitt möte
  • senare blir det promenad, middag, fredagsmys.

En bra dag, eller hur?! Måla blir det på lör eller sön tror jag.

mitt afrika

Jag har en bekant som ska åka som volontär till Tanzania. Vi har haft kontakt gällande hennes resa de senaste dagarna och min längtan till detta underbara land växer sig allt starkare. Blir ju alltid påmind då någon annan ska åka. Kanske nästa resa går mot den afrikanska savannen och de underbara stränderna?!

bokad

Oj, tid för kreativitet får det bli under mina lediga dagar märker jag. Tränade på måndag kväll, veckohandlade mat igår kväll och idag var det körövning som jag faktiskt skippade (om den nu var ikväll, är lite osäker). Hur som, så kände jag mig trött och slut idag, täppt i näsan och tung i huvudet. Imorgon är det möte på em, kommer hem vid 18.30 tiden skulle jag tro. Men sen är jag ledig fre,lör&sön. Ska bli underbart! Då blir det lite kreativt tänkande, eller målande vill säga.
Nästa vecka börjar också min Diabeteskurs, en kväll i veckan 17-21...efter en hel arbetsdag. Men det är frivilligt och förhoppningsvis intressant! Vardagarna är alltså fullbokade. Det blir så när man arbetar till kl 17, kvällen blir ganska kort om man ska hinna få sin skönhetssömn också.
Det är väl så det är i vuxenlivet/arbetslivet. Lite tråkigt att det ska gå ut på att bara jobba, men samtidigt tackar man för lönen varje månad. Skulle jag inte trivas på jobbet skulle det vara katastrof eftersom jag spenderar så mycket tid där.. hoho..man får vara tacksam över alla små guldkorn ;)
Myskväll har vi haft i alla fall, mitt gull och jag. Det räddar vilken grå vardag som helst!

inomhus

Ja, såhär har det sett ut idag. Inte just den pyjamasen eller dom tofflorna (bilden är från en annan soffdag på Åland) men annars är det precis så som jag legat idag. På soffan, nästan hela dagen. Har endast varit ute på balkongen. Ja, det är absolut sanning. Ibland tycker jag inte om att gå ut helt enkelt, stänger in mig och har det bra.

Jag har städat, plockat och tvättat också, så lite duktig har jag allt varit idag! + bytt lakan i sängen. Längtar nästan dit, det är så underbart att sova första natten i rena lakan! Ska snart lägga mig och läsa. Håller på och läser en bok som heter "Hur kunde hon?". En verklig historia som är ofattbar och hemsk, men det är viktigt att ämnet hela tiden aktualiseras, nämligen hur fruktansvärt pedofili är! Stackars barn!

Ny vecka, nya utmaningar väntar.
Har påbörjat en ny målning, skissen är klar, bara att börja med färgen. Ska prova på ett nytt motiv och är faktiskt lite spänd om jag får det att bli bra..får se sen när jag anser mig klar. Skönt att koppla av med lite kreativitet!

spänning, nya erfarenheter och hjälparbete

Skulle inte detta vara ganska häftigt?! Inte aktuellt för mig just nu, men detta var något jag funderade på efter gymnasiet, När jag gick med ett stort frågetecken ovanför huvudet, innan jag visste vad jag ville bli och vad jag ville göra med mitt liv.
Är Du nyfiken på volontärarbete kombinerat med äventyrsresa/semester. Kolla in detta i så fall!

fröken duktig

Jag fick lära mig igår att man inte får säga att man är duktig på något i Svedala (man ska tydligen inte säga att något är dåligt heller, bara så att ni vet). Det var inte jag som var den som var duktig, men jag uppmuntrade en annan att säga det och då fick jag höra det ska man inte säga...detta visste jag redan om, men jag trodde inte att folk faktiskt brydde sig om det... Bara för det ska jag nog få oss alla att säga att vi är duktiga ;) för att bryta detta trista missunnsamma mönster som faktiskt inte uppmuntrar en till att göra sitt bästa utan vill få oss alla att vara "lagom".

Jag har i alla fall varit duktig idag!
Jag har hunnit gå till gymmet och träna! Wohhoo! Nu är både armar och ben som spagetti, vilket känns underbart skönt! Jag är en periodare när det gäller träning. Nu var det länge sedan jag hade lust att gå träna en lördag, jag har mest varit ute och gått senaste månaderna. Men nu är suget efter gymmet tillbaka och det är alltid lika roligt! Samma sak är det med yogan också, därför hinner jag aldrig bli någon yogaguru för jag hinner gå på paus innan jag kommit så långt och sedan är det bara att börja om från början (nästan) när suget kommer tillbaka.

Om en timme drygt ska gulle väckas och sedan ska vi och rösta. En fin dag i Värmland, solen skiner och jag hörde faktiskt några fåglar kvittra!!!! Jag väcks till liv igen!

vem ska det bli?

Har just gått igenom presidentkandidaterna inför valet av Finlands nya president. Vi ska rösta på lördag i Karlstad. Det spelar ingen roll om man inte bor i det land man är medborgare i, har man rösträtt så ska man rösta. En röst kan ju faktiskt avgöra. Vi röstade till och med i kommunalvalet här i Grums. Kan man rösta, ska man rösta. Tänk på alla runt om i världen som för tillfället slåss för sin rätt att rösta?!
Är dock inte riktigt klok på alla kandidater men har lite på lur hur jag ska välja...

latmask med träningsvärk

Trodde att jag skulle på årets första körövning, men den börjar tydligen nästa vecka först. Tur att jag dubbelkollade mina papper innan jag rusade dit. Övervägde senare att gå träna men var sugen att gå på pass som inte börjat ännu...typiskt. Skulle träna inne i läggan men min träningsvärk från senaste gymbesöket är alldeles för ond för att tränas bort idag. Så hoppet för denna latmask med träningsvärk är att få träna fredag efter jobbet och lördag förmiddag på gym. Det är mina planer i alla fall. Morgondagens träning blir att gå handla på Maxi en dryg timme och bära upp de tunga matkassarna 4 trappor. Det räcker gott och väl en torsdag kväll.

Annars,
Fick ett samtal från mitt gudbarn igår. Den underbart söta katten på bilden i ett tidigare inlägg, Muffins, är tyvärr avlivad då han igår morse blev sjuk och fick föras till veterinären. Tråkigt.

jag hänger på, men är lite efter

Det dröjde evigheter innan jag skaffade facebook, jag tror att jag var sist av alla jag kände Då. Nu är man ju nästan cool om man vägrar fb. Det var inte jag, jag var nog bara löjlig, kärringen mot strömmen. Sen föll jag för grupptrycket och där är jag nu, lika ocool som innan, men med en aning mer social kontakt med omvärlden. Vilket är positivt för mig eftersom jag är usel på att hålla telefonkontakt.

Vidare med dessa moderniteter. Nu har jag äntligen (enligt vissa) beställt en smart telefon - såndärn modern som man pekar på. Jag kommer om ett par veckor att få byta ut skruttisen mot en ny, fin Nokia Lumia 800 i färgen Magenta.


Japp, ska det va så ska det va. Men, som sagt, så får jag hålla mig ett par veckor till eftersom den inte är leveransklar ännu.
Men nu, kan jag också bli lite modern. Har klarat mig bra med mina skruttisar faktiskt. De är enkla och förvånansvärt pålitliga. En behåller jag ju med mitt finska nummer men den nya blir den svenska. Alla är Nokia, naturligtvis. Har testat många olika märken och modeller, men nokia kommer alltid tillbaka för att stanna i min lilla väska. Hoppas på att denna fina lur inte gör mig besviken!

hemmafru på deltid kanske

Är ju ledig idag och tiden går förvånansvärt snabbt. Johan, stackarn, jobbar kväll.
Har packat upp det som vi haft med från Åland, vilket var en hel del. Jag kan inte förstå att bilen alltid är full varje gång vi lämnar den där ön....hmm..
Jag har varit till gymmet (ville egentligen gå simma men tydligen är inte simhallen öppen på måndagar för motionssimning...??) och börjat mitt nya inför-thailandresan-hälsosamma liv :)
Jag har ett system som jag tycker fungerar utmärkt för mig (när jag inte går på något pass). Jag cyklar eller springer/går på crosstrainern 10 min för att få igång lite svettning, sen gymmar jag ca 45 min, sen cyklar/går jag 15 min till. Hur skönt som helst och man får hela paketet på ett gymbesök. Ja, det är en metod som funkar för mig iaf, eftersom jag inte känner mig utmattad av bara styrka utan vill ha lite kondition också för att få den där sköna känslan efter träning.

En maskin tvätt snurrar och jag går och plockar lite till i läggan.
Konstaterar att jag gärna skulle kunna ha ett par vardagar i veckan som jag spenderar såhär. Jag skulle inte bara vilja gå hemma för jag tycker om att jobba, man får så mycket i utbyte av det. Men deltid skulle ju vara perfekt. Synd bara att pengarna som kommer in på kontot skulle minska drastiskt och pensionen skulle bli kass av att jobba deltid.

Får njuta extramycket av att vara "hemmafru" och ledig idag istället!

en liten del av åland

Är hemma i Grums igen. Full av ny energi och ren och fräsch av allt bastubadande hemma hos mamma i helgen. Förutsättningarna för att detta ska vara en lyckad vecka är goda.
Jag hann träffa fina vänner, kusin, gudbarn, umgås med mamma och svärisarna, träffa mormor! ♥


Vi åkte ju runt en hel del, som vanligt på Åland, för att träffa alla. Igår, innan vi reste tillbaka var det sol och kallt ute. En vacker dag!
Vi passade på att åka till Kantarellen och handla sådant som vi saknar i Sverige, korv bl.a. :)
Sedan var vi, som sagt, och hälsade på gudbarnen. De har en liten kattunge på några veckor som de varit tvungna att mata med flaska då mamman inte haft någon mjölk att ge. Muffins heter han och är alldeles underbar! Här ligger han med sin putmage och äter för fullt.


Ja, kan som vanligt konstatera att det gav mer än vad det tog att åka till ön. Borde faktiskt åka över lite oftare. Men tyvärr är det just resan som gör att man skjuter upp det hela tiden, all tid och energi som går åt att faktiskt ta sig fram, trots att man bara sitter och åker förstås. + att jag gärna vill stanna längre än 24 timmar när jag väl kommer fram. Men men, det är bra att ha något att sakna och se fram emot!
Vi får väl se när nästa resa blir.
Nu ska jag göra mig iordning och hämta in allt som ligger i bilen, packa upp och gå träna kanske. Skönt att inte behöva stiga upp tidigt för att gå till jobbet när man kommit hem och lagt sig vid 01 tiden, har en extra ledig dag idag :)

kroppsarbete

Hemma på Åland. Började dagen med att åka ut i skogen och hämta kubbar som ska bli ved åt mamma. Vi var några stycken som kastade på traktorflaket. Tog väl 3-4 timmar allt som allt. Mitt gympass för den här veckan kan jag lugnt konstatera! Men skönt att arbeta med kroppen lite faktiskt. Omväxling. Inväntar träningsvärken imorgon.
Ska slå en pling till vänner och se om det blir något ikväll eller om det blir en hammarlandskväll.
Bastun väntar på mig nu! Underbart med bastu, vi har ju ingen i Grums. Saknas!!

redo

Nu är jag nästan färdig med allt inför helgen. Imorgon blir det att göra det sista innan vi åker, packa mina saker bl.a. Har svårt att bestämma mig för vad jag vill ha med så det får bli lite halvt i sista minuten så slipper jag stå vela.
Vi har en hel IKEA-kass full med julklappar som vi ska ta med oss! Kul! Det är roligare att ge än att få, faktiskt.

Snart blir det sängen. Varvar ner med härliga Hyacinth Bouquet i Skenet Bedrar, den brittiska komediserien från 1990. Haha...hon är för underbar! Länge sedan jag såg serien, tittade ofta på den förr.

Supermysigt att få träffa mina fina flickor i helgen, mamma, gudbarn, kusiner, svärföräldrar och min alldeles underbara mormor! ♥

Min Ö

Det nya året har börjat ordentligt på jobbet och hemma, många har vaknat ur jul/nyårskoman och vill söka vård, hemma är det som vanligt tvättberg, plock och annat. Vi ska åka till favoritön på torsdag och därför har jag inte tid med annat än plock inför resan efter jobbet.
Idag trotsade vi i alla fall stormen Emil och gick på långpromenad i regn och storm. Skönt var det och jag kan tänka mig att jag kommer att sova som en stock....som vanligt!
Paketerar in julklappar som vi ska ta med oss. Plockar undan lite jul, stackars granen är naken och många kvistar är avknippsade också för att den ska vara lättare att göra sig av med.

Så ser det ut. En dag kvar på jobb och sen blir det 5 hela dagar ledigt! Underbart!

Första januari 2012



En ny dag, ett nytt år. Känns bra. Middagen var jättetrevlig igår! Vi var tre par. Ett par väntar barn och ett annat hade med sig sin 5 mån lilla ängel. Härliga människor! Fina raketer hade vi också som Johan ansvarade för. Han blev uppspelt som ett barn när det small, fast det blev vi nog alla egentligen, speciellt när billarmet gick i samband med smällandet..haha..
Till sängs gick jag halv fem imorse. Idag har vi bara slöat inomhus eftersom det snöat och regnat. Bakat supergod pizza har vi gjort också! Mysdag alltså!
Imorgon blir det jobbing för min del igen.

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0