muller

Det mullrar och regnar....innemys!

dagen efter

Dagen efter helg. Ho ho säger jag bara. Regnet piskar mot rutorna och "alla" tar kontakt för rådgivning och vill ha tid. Har bara idag hanterat 33 ärenden, och det är inte mitt rekord, men ganska många är det allt ;) Bra går det när man kan hantera en sak i taget, och när man (äntligen) lärt sig säga nej till vissa ärenden som absolut inte är akut för dagen. Japp, jag vet att jag lever! Dagen går i alla fall i raketfart och helt plötsligt är dagen slut och man får gå hem och gosa ner sig i soffan!! Härliga Måndag!!

Midsommar

Årets midsommar var en av de bästa! Ute på en ö i Vänern. Prognosen hade lovat regn till eftermiddagen/kvällen men det kom först på natten och sedan sprack det upp lagom tills vi steg upp dagen efter! Härliga människor fick vi träffa! Så trevligt! God mat och dryck var det ju också! Vi lekte lekar, hade femkamp m.m. Tog mitt första dopp också, igår, hela 13,5 grader i vattnet! Kyligt med skönt!
 
 
 

variation

En av de bästa sakerna med mitt jobb är att jag får träffa människor i alla åldrar. Från den rynkiga och skruttiga gamla tanten eller gubben till ett annat litet skrutt som bara är en vecka gammal! Underbart!

regnig dag

Sol, moln och regn om vartannat. Så är det. Ingen promenad blir det idag, än så länge i alla fall, eftersom det kommer ordentliga störtskurar emellanåt. Typiskt sommarväder från förra året, då var jag ganska bitter. Men just idag är det ganska skönt med en regnig söndag. Pysslar lite inomhus och mitt hjärta ligger och snarkar en stund.


Rosorna som Johan fick av mig började hänga i vasen, knippsade av dem och satte dem i denna istället, på bordet. Så håller de någon dag till.

Igår var vi och impulshandlade en elgrill till balkongen (man får ju ha en elgrill) och vi lagade hamburgare som blev hur goda som helst! Köpte också en ny liten, gul och glad dammsugare. Den gamla släpper ut lika mycket damm som den suger in, inte bra.

Min syster och man åkte hem igår em. Det var SÅ roligt att ha dem här ett dygn. Önskar att vi kunde träffas oftare, men huvudsaken är ju att vi träffas någongång ibland. Sen har vi ju en massa tel.kontakt, varje dag nästan. Men, som sagt, ett härligt besök med mycket skratt och snack.

ledig

Japp, kanske tredje eller fjärde veckan som jag endast behöver jobba 4 dagar, och samma sak blir det nästa vecka när det är midsommar. Börjar vänja mig vid att arbeta deltid...haha...nä, sen är ju alla röda dagar slut så då blir det att återgå till det normala 5-dagars jobbandet. Tyvärr går ju sommaren (som det kallas trots att det är kallt) alldeles för snabbt också...snart är juni slut. Hjälp! På samma gång räknar man ner till semestern, men man vill ju inte att sommaren ska ta slut...hmm...jobbig känsla för en sommarälskare som har sen semester.

Uppe med tuppen, eller bara uppe med Johan, för han skulle på jobb. Ska och storhadla idag för i eftermiddag får vi finbesök av syster och man! Hur kul som helst!

Hade tänkt åka över till ön först, men det skulle vi varken hinna eller orka med i och med att Johan jobbar idag, så istället fick sällskapet besöka oss :)

Hoppas på en fin och solig eftermiddag och kväll för just nu är det muuuulet.

Njuter av en långsam och härlig morgon framför Gomorron + kaffekopp i handen.

Grattis min älskling, 28 år!



en skola

Man lär så länge man lever. Framförallt syftar jag på att man lär sig nya saker om sig själv hela tiden. Ibland stannar jag upp och konstaterar detta och blir nästan imponerad över hur jag utvecklats de senaste åren. Men jag också lagt märke till vad som behöver förbättras hos mig. Man utvecklas ju inte om man inte omvärderar och förbättrar. Människan - jag, är fenomenal, en unik liten prick i en enda stor mängd av färger.

idag lyxar vi till det lite

Snittblommor är så vackra att ha hemma någon gång ibland. Denna fina lilja tog jag ur buketten jag satt ihop för ett par dagar sedan, den såg då lite tilltuffsad ut men blev ju jättefin!


Jordgubbar med grädde är oförskämt gott!


regn

En regnig och slö lördag. Har i alla fall lyckats skicka mina bilder för framkallning, 2011-2012 bilderna. Ligger inte så mycket efter med mina bilder :) Har skickat efter lite förstoringar också som jag ska rama in, lite Thailandbilder bl.a.

Kanske det blir en promenad så småningom, jag ser att solen gör enstaka försök att klämma sig in mellan molnen. Hoppas den lyckas!

älskart

Mitt hjärta är hemma och jag känner mig hel!

allt och lite till

Slutade tidigt idag och gick faktiskt hem när jag slutade! Helt otroligt, men börjar faktiskt känna att jag ger 110% på jobbet hela tiden så jag måste gå hem när jag slutar. Sitter jag kvar blir det inte bra helt enkelt, jag ger för mycket då. Jobbar hårt inom min arbetstid och får vara flexibel och tillmötesgående inom den tiden. Annars orkar man inte tror jag. I perioder kan man vara mer el mindre dygnet runt på jobbet men ibland måste man hålla på sina tider.

Har alltså fått gå hem tidigare och sett att mitt hjärta varit hem en sväng. Tvättar nu kläder och har plockat ur resväskan. Varit till ICA och handlat, där grillade de så mycket utanför så all os kom in i affären och brandlarmet gick, stank os i hela affären...haha...skulle hämta mitt H&M paket också men fick se att det låg längst ner i en vagn som just kommit från posten så jag hämtar det imorron istället. Det var så sjukt mycket folk där också.

Slumrat en stund på ballen och ska ta och dammsuga lite.

Trots att jag ser mig själv som en bekväm/lat människa när jag är hemma, som inte har myror i byxan och gör 100 saker på samma gång så måste jag ändå ge mig lite positiv feedback eftersom jag faktiskt får en hel del saker gjorda. Under tvång av mig själv ibland men man kan ju inte tycka att allt är skojj att greja med jämt. Men det är väl så att vissa orkar inte ge allt både på jobbet och hemma. Jag ger min energi där jag anser att den behövs, på jobbet, sen pinar jag mig lite halft att greja hemma med de tråkiga sakerna :) Men måla och annat pyssel är ju bara kul!

ledig dag

Härligt med en ledig dag mitt i veckan.
Hade en ordentlig sovmorgon. Idag ska jag gå handla blommor till min kollega som slutar, vi ska ha lite extra mys imorgon på jobbet som hejdå, och sen ska jag även baka något litet, kanske en morotskaka tror jag.
En promenad ner till vattnet får det nog också bli på eftermiddagen, solen skiner ju faktiskt idag! Yeey! Och mina solrosor växer så det knakar på balkongen!

Imorgon kommer äntligen min man hem! Han har varit bortrest i en evighet känns det som (en vecka)!

kollegor

Spenderat kvällen hos min arbetskompis. God mat, skratt och en hel del struntprat:)
Ska verkligen njuta av den lediga bonusdagen imorgon! Underbart! Sovmorgon ska det bli!

för evigt

Skulle kunna ha sommar jämt. Göken som kokoar i skogen, småfåglar som har möte i en buske, träd, gräs och vilda blommor som doftar! Love It! Slapp regnet, solen skiner!!

bättre idag

Kan inte vädret bara bestämma sig för att antingen ge regn eller låta solen skina? Nu vet jag inte om jag vågar ge mig ut på en promme eftersom det ser väldigt regntungt ut men inget regn faller..får se om en stund. Solen sken in i sovrummet imorse, blev förvånad eftersom det skulle regna... Ja, som sagt, skulle vara tacksam om vädret kunde bestämma sig snart ;)

Igår var en konstig dag. Var ju jättenöjd med frissabesöket men jag kände mig inte så bra igår. Var trött och matt, blev andfådd bara av att gå upp för backen från affären och kände mig allmänt nere. Trodde faktiskt att jag led av en svår sjukdom en sväng där... Vårdpersonal har ju alltid en massa diagnoser klara i skallen. Men en god natts sömn var tydligen det jag behövde och lite spikmatta. Låg på spikisen innan jag somnade och sedan sov jag som en stock i nästan 10 timmar. Underligt vad mycket sömn man kan behöva i perioder. Just nu sover jag mycket på helgerna och går och lägger mig tidigt på vardagarna. Jag är väl bara trött, har väl något virus igen.. snorar och har mig på mornarna så det kan ju förklara saken...inte vet jag. Huvudsaken är att jag är piggare och Gladare idag :) Har även pratat med kära syster i telefon!

Ritar, målar och har mig idag. Härligt med lediga dagar!

springlördag

Alla är tydligen ute och nöter sina skor på asfalt idag, i Stockholm och i Grums i alla fall.

Har spenderat flera timmar hos frissan och lite pängar. Men det blev otroligt bra! Så nu klarar jag mig resten av sommaren utan frissabesök, alla gånger!

Hade ju tänkt mig ett litet äventyr imorgon. Men det blir tyvärr inte. Sistaminutenbiljetterna till tåget var slut för hemresan, ordinariepriset är alldeles för dyrt för att bara vara borta några timmar över dagen och bussarna går helt underliga tider på en söndag. Tråkigt men detta är tydligen en helg då många tänkt resa med tåget. Får ta min dagsutflykt en annan ledig dag istället, när det finns sistaminutenbiljetter. Ja, jag är väl lite snål. Men jag tänker på vad jag får för priset, ett unket säte i 8 timmar för nästan tusen spänn (tur/retur), nej tack.

Nu blir det att få i sig lite kaffe och något mer i magen. Sedan är det dags för lite städning tror jag bestämt, hur mycket pollen som helst inne i lägenheten, främst på golvet.

TudiLu

morgon

En härlig morgon. Vaknade tidigt av solen! Kaffe, morgontidning och morrontv. Snart ska jag och skämma bort mig och mitt hår!

härlig fredag

Konstigt väder idag, kallt men ena stunden sol och andra regn. Förstår ingenting nu när det är juni och allt, det ska ju vara sommar, sol och brunbrända ben!

Bra jobbdag, allt flöt på riktigt bra och det var helt otroligt lugnt idag också. Måste vara den enda heeeela veckan sedan jag började jobba som det faktiskt har varit lugnt. Det är bra att folk har annat för sig, speciellt de som kommer för småsaker... det är viktigt att vi har tider för de som verkligen är sjuka! Sen finns vi ju till för att hjälpa till med att förebygga sjukdomar, men då behöver man sällan komma på besök, då räcker det med ett samtal och lite råd :) Jepp. Roligt har vi haft det på jobbet idag också, riktigt fredagsfnitter! Härligt!

Imorron blir det frissan. Har inte varit på drygt ett halvår, så det är kanske dags. Får se hur jag vill ha det med hjälp av "min" duktiga frissa!

Söndag är än så länge oplanerad, kanske det blir ett litet äventyr, men det får vi se.

Ett glas vitt. Njuter av att mina vackra solisar är på G! Gullisar! Hår sått i flera krukor och olika sorters solisar.

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0