till månen och tillbaka.

veckan som försvann..

Kan inte förstå att det är fredag?! Men skönt är det!
Idag har jag varit ute i värmlands svampskogar tillsammans med Johan och plockat hem svamp att frysa in. Eftersom frysen gav upp p.g.a. en säkring nere i källaren i början på veckan blev vi av med nästan all mat som fanns i frysen...allt hade tinat när jag kom hem från arbetet. Jättekul att reda upp det. nej. Bara att börja om med att fylla frysen. Spisen gick ju också sönder. Båda är gamla och fungerar lite sådär så vi ska få ny frys och spis nästa vecka :) perfekt!

Idag fick jag träna lite swahili på jobbet. Båda var vi lyckliga när vi talade samma språk :) jag är väldigt knagglig men ska försöka träna upp swahilin. Det finns nästan ingen swahilitolk i sverige, vilket kan bli lite problematiskt ibland. Men då kanske jag kan hoppa in om jag förbättrar den lite, för nu skulle det verkligen behövas!

Fick äntligen min förskrivningsrätt! Jihuuu! Nu kan jag väl säga att jag är klar distriktare "på riktigt" enl svenska mått mätt! Känns skönt.

Veckan började i kaos men slutade i glädje och harmoni! Kan det vara bättre?!

I morgon ska jag skämma bort mig själv och spendera tid och pengar hos frissan. Lovely!

kräftkalas kräftkalas

Följde ju med på kräftskiva igår. Riktigt trevligt faktiskt. Det blev en hel del folk så det var många nya ansikten. Åkte hem ganska tidigt vilket var skönt eftersom det tar på att bara ha okänt folk runt sig. Blir mycket att hålla reda på. Idag är en slösöndag. Mjukisbyxor, småpyssel, ligger och vilar på ballen mm. Kanske blir det en promme mot slutet av dagen men det får jag se om jag är sugen på :) Älskar att bara gå hemma!
Såhär blev lådan på väggen.

sällskap

Kräftis blir det ikväll. Kul! Naglarna är lackade och västerbottenpajen är klar! Inväntar skjutsen och sen hoppas vi på en trevlig kväll med nya bekantskaper :)

hej lördag

Har haft en riktig sovmorgon. Vaknade tidigt men somnade om. Sov väl kanske 11 timmar inatt. Var tydligen trött igår.
Hade hoppats på lite sol idag men tydligen fortsätter det att skvätta ner lite regn....blir en dag inomhus med bl.a. städning på schemat. Måste till affären och handla så det få bli min dos av frisk luft tror jag.. får se om det blir uppehåll senare, då kanske jag tar mig en promme.
Ikväll kanske det blir kräftskiva eller hemmamys. Får se vad jag är mest sugen på. Tycker ju om att vara ensam hemma ibland och just denna helg verkar vara en gå-runt-i-mjukisbyxor-helg, men sen kan det svänga och suget efter sällskap och kräftor tar överhanden :) Mitt gull är på Åland och fiskar med sina grabbar så därför är jag ensam och utan bil, vilket gör det ännu mer ansträngande att ta sig någonstans.

Färg ska jag inhandla också, vit vattenbaserad akrylfärg. Jag ska måla insidan av en gammal vinlåda som jag sen ska hänga på väggen som en liten hylla. Utsidan lackade jag när jag var på Åland. Har en gammal russinlåda av trä också som jag ska använda till något, sidobord eller hylla. Fint med lite gamla saker bland allt det nya.

äntligen

Har haft en riktigt bra jobbmåndag! Blev glatt överraskad när jag kom hem och såg att ett efterlängtat paket fanns att hämta från posten. Mina nya, fina MBT-skor! Har beställt via en brittisk hemsida och de kom från Gao Xu Feng, Kina. Nu jobbar jag äntligen med rätt sorts skor på fötterna. Priset var en 1/4 av det man betalar här och det fanns många fler modeller när man beställde via nätet :) Happy happy! Modellen heter "Baridi" som betyder kall/kylig på swahili.

helt ok.

Detta sysslar man med i Värmland. Riktigt trevligt!
Vi var en timme i skogen och sen satt jag kanske drygt två och rensade.. Men gött ska det bli!





karameller











Haft semester!

Jag har haft semester i två hela veckor! Helt underbara veckor på den finaste ön Åland med mina härliga vänner och sköna släkt :) Det kan samanfattas med att det var perfekt. punkt.

Jag ser med positiva ögon på den kommande hösten. Väldigt ovanligt eftersom jag annars tycker mycket mindre om höst och vinter än vår och sommar. Men denna, som förra året, är annorlunda. Förra året hann jag inte tycka illa om hösten/vintern/MÖRKRET för då hade jag ett nytt och spännande jobb. Nu har jag samma fina jobb med en massa planering mm som ska göras och jag tror att det kommer att blir ett riktigt bra resultat för vi är ju ett supergäng ;) Jag och Johan ska ju också få valp till vintern så den är räddad. Tiden framför är alltså full av positiva bubblor! Love it!

Beställde en ny kalender för det kommande året härifrån, egen design. Döpte den till "tillsammans" eftersom den är både min och Johans. Nu väntar jag på att den ska dimpa ner i hallen, så att jag får börja fylla i allt!

tudilu

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0