tufft

Vaken natt. Trött och gnällig bebis. En mor med begränsat tålamod. Idag blir det inte mycket gjort. Ska vila när hon vilar och bara ta det lugnt. Ser fram emot helg så att jag får lite sällskap och en famn till som pyret kan vara i.

utveckling

Nu händer det mycket med lillan. Hon håller på att upptäcka världen och sig själv! Allt ska förstås in i munnen! Det är så roligt att se hur det går framåt varje dag!

Idag gjorde vi en sak som jag skjutit upp. Hon tycker inte alls om att bada och då är ju dusch ett alternativ. Jag har haft lite ångest över att ta henne med i duschen, både med tanke på hennes reaktion mot vatten och min rädsla att tappa henne. Men, idag tog vi det stora klivet in i duschen! Det var en del gråt men med lite sång och skön temperatur så hade vi ganska mysigt och efteråt kunde vi le mot oss själva i spegeln 😊 Åh, det känns faktiskt skönt att duschen gick bra, vill inte ha ett barn som är rädd för vatten!

Resten av dagen ska spenderas med promenad och tvätt.

Härlig

Tidigt uppe och på språng. Vi var nere på stan när affärerna skulle öppna...haha och då hade jag verkligen tagit det lugnt hemma. Skönt med tomma butiker och att få lite gjort.
Det var underbart väder att promenera i! Vilken härlig höst vi har!


Nu håller vi på att morna oss efter en lunchvila ♡
Sen blir det kaffe och fixa lite på balkongen, som ser hemsk ut eftersom tiden bara rinner iväg på dagarna.

Reflektion

Häromdagen gjorde jag det som jag länge tänkt att jag skulle göra när lillan sov i barnvagnen. Sätta mig ner på en bänk och bara njuta. Jag har inte haft ro till det tidigare. Jag har gått min runda helt enkelt. Men, i det vackra höstvädret så kunde jag inte låta bli att sätta mig och få lite sol i ansiktet. Jag visste att lillan skulle sova en stund till om vagnen rörde sig lite och med foten på ena däcket på vagnen så kunde jag sätta mig en stund.
 
Jag tror att jag inte velat sätta mig och reflektera så mycket innan jag kommit in i min nya tillvaro. Eftersom detta är så nytt så tror jag att jag varit lite rädd för att jag, på den där bänken i solen, ska upptäcka att detta är en tillvaro som jag inte alls trivs i... och vad skulle jag göra då? Det går ju liksom inte att ångra sig. Som turen var så kom det inga sådana tankar när jag satt på bänken, jag kände mig istället ganska harmonisk.
 
Jag intalar mig dock fortfarande att jag måste ta dagen som den kommer, i alla fall ett par månader till. Lillan utvecklas så otroligt så jag förstår att vissa dagar blir lite "för mycket" och då är det mer gnäll i famnen än mysigt gos, medan andra dagar flyter på som en jämn ström. Det fina är att antalet leenden har ökat :)
 
Livet med en liten människa.

gråt

Lillpyret grät sig genom sitt dop i lördags när vi var på Åland. Dopet var för övrigt fint! Resan gick helt okej annars denna gång. Jag skulle gärna ha stannat kvar ett tag tillsammans med Johan. Det var mysigt att vara lediga tillsammans.

Idag har vi inte haft så roligt. Första vaccinationen. Det var inte populärt. Men bvc verkar inte vara stället som lillan föredrar ändå, hon börjar alltid gråta när vi är där vad vi än ska göra.

Det här med gråt. Vissa gråt påverkar mig knappt medan andra gör att mitt hjärta brister. Konstigt det där. Jag visste ju att det var så när man blev mamma och jag har haft förståelse för mammor på bvc som tyckt att det är jobbigt när barnet är ledset. Men, att det skulle kännas så psykiskt påfrestande när ens barn gråter mycket kunde jag inte riktigt förstå. Jag är tacksam över att vi har sluppit kolik, annars skulle jag nog blivit knäpp. Jag är extremt imponerad över de som klarar koliken!! Vi har ju våra små bekymmer men det är nog inget i jämförelse.

Lillan sover i alla fall efter förmiddagens stohej. Jag ligger på spikmattan för att få nackspärren att gå tillbaka.

Alla dagar är inte mysiga när man är hemma med bebis. Det finns även tuffa dagar med en gnutta kaos 😉😅

tid

Tiden har ändrat hastighet. samtidigt som jag upplever att den nästan står still vissa dagar när det bara rullar på så går den i 130 andra dagar. Jag insåg idag att plutt inte använder newborn blöjor utan "vanliga" blöjor. Det är inte en stor sak men när jag jämför med den lilla blöjan nr 1 som jag sparat en av och minns att den till och med satt lite löst första veckorna så inser jag hur snabbt det går!! Det är fantastiskt att även märka hur en egen liten personlighet börjar visa sig hos bebis 😊 Det är en bestämd dam som ler mycket! 💜

minns inte när

Igår kväll ville lillknoddan med våld vara vaken och somnade sent. Hon ville ändå upp som vanligt imorse, kl 7. Däremot var hon trött och somnade om i min famn i soffan (hon vägrade att ligga i sängen med mig). Jag gick tillbaka till sängen när hon somnat och vi steg upp halv elva!!! Minns inte när det hände senast! Så skönt med ett par timmar till på sömnkontot! Kunde ju inte ligga och dra mig så länge när jag var gravid eftersom det var obekvämt och nu har vi ju lilla skutt som är morgonpigg. Ja, det var skönt med en sen uppstigning, ska njuta av det resten av veckan!
Det är de små sakerna som ger guldskimmer i tillvaron!

myspys

Idag har det blivit en dag inne. Vi (jag) har städat och plockat. Vi har också myst en hel del. Lillan har sedan ett par veckor haft skrikperioder, en stund på eftermiddagen och en stund på kvällen. Det är inte så länge men intensivt, vilken röst! Jag blev först lite frustrerad men eftersom hon är glad och nöjd annars så är det väl bara en fas. Vi undviker de flesta skriken om hon får mat snabbt, direkt jag ser tecken på hunger alltså. Det blir en hel del ammande men jag tror hon behöver det just nu. Lilla hjärtat 💜

kampen

Kampen mot sömnen är hård. Lillan har svårt att sova på dagen men brukar somna ganska lätt på kvällen och sova bra. Men ikväll var det en kamp som hon försökte vinna men blev till sist tvungen att kapitulera. Jag försökte i drygt en timme men varje gång huvudet nuddade sängen tittade hon på mig med sina stora ögon. Johan fick ta över och hon somnade på 7 minuter. Orättvist men bra förstås!
Det är bra att han har en uppgift eftersom jag levererar maten 😉

Imorgon är en ny dag!

Det svåra

Efter att ha jobbat heltid och varit engagerad i jobbet så är det svårt att hitta sin "roll" förutom att vara mamma.
Jag märker redan nu efter tre månader (en månad semester och två mammaledig ) att jag inte "hänger med". Inom mitt jobb utvecklas det hela tiden nya rutiner m.m. och jag känner mig redan lite utanför allt det. Jag har även märkt att jobbet och mina kollegor bidrog till en stor del av mina samtalsämnen. Nu har jag inget vettigt att berätta. Nu förstår jag varför andra hemmaföräldrar mest bara pratar om sina barn, man har inget annat att berätta om... ja, förutom vad man sett på tv under amningarna...haha!
Men jag trivs ändå med den nya tillvaron, tack vare min skrutt! Måste dock ge mig ut och prata med lite folk snart ☺ Vi börjar imorgon då vi är bortbjudna!

En annan sak man snabbt glömmer när man är hemma är hur trött man var efter jobbet...måste bli bättre på att komma ihåg det eftersom Johan jobbar för fullt!

peppar peppar

Hittills en perfekt vara-hemma-med-bebis-dag! Hoppas det håller i sig.
Sovmorgon! Vi sov tillsammans ett par timmar extra idag! Gott morgonhumör med mys! Hunnit städa! Varit på stan med lillan nöjd i vagnen och somnade senare...Sen det bästa, äter lunch utan bebis i famnen eller i sittern missnöjd😀 Lillan sover nämligen fortfarande i vagnen efter promenaden i stan!! Lyx! Hoppas jag hinner ladda kaffebryggaren också!

En riktigt trevlig dag hittills med en solstråle till dotter! ♡

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0