ta inte för givet

Det har varit en underbar helg! Med allt som kan tolkas från det ordet! Solen har värmt mig och mitt hjärta och givit mig ny energi att fortsätta. Imorgon börjar ännu en arbetsvecka och det känns okej, lite segt just nu eftersom jag vet att jag kommer att vara trött imorgon då jag är hemma först 02 inatt. Tänker på hur skönt det skulle vara att vara ledig några dagar i sträck och bara få rå om sig själv och njuta av att vara ledig och fri.. Men verkligheten är en annan när man studerar. Jag får njuta av ledighet och frihet på kvällar och helger istället och då njuter jag för fulla drag - tar inte dessa dagar för givet - jag laddar mina vintertrötta batterier och det är underbart varje lediga kväll och helg.

Sommaren är Min Årstid - jag lever och jag känner det i hela kroppen och i själen!

vacker stad...

Jag har semester! Två dagar - bättre än ingenting. Åbo är som Italien, Spanien, Grekland! Underbart skönt att vara här, sitta på balkongen och avnjuta ett glas vin tillsammans med min älskling. "Fånga dagen" - det gör jag verkligen!

Allt och ingenting egentligen

Jobbar på för fullt, nästan. Det är antingen lugnt eller full aktivitet med olika kontroller och en massa pappersarbete som måste göras. KUL! Känns utmanande och det är det jag ville denhär sommaren - få pröva mina fräscha sjukskötarvingar!

Soligt och underbart, fantastiskt varmt ute! Önskar jag kunde vara ute hela dagarna och bara slappa, men då skulle jag ju inte få några pengar i slutet av sommaren och ingen erfarenhet heller för den delen. Det får räcka att vara ute hela em/kvällen, sola lite, gå ut och gå långpromenader! Härligt är det i alla fall! Den som klagar på värmen nu borde snöpas som min mormor så vackert skulle ha uttryckt det.

Igår var jag på barnkalas! Mitt älskade gudbarn Amanda fyllde sex år! Tyvärr glömde jag kameran hemma antagligen på grund av förvirring eftersom jag alltid är noga med att ha den med när hon fyller år osv. Så därför kan jag inte sätta upp någon söt bild på henne. Trevligt var det i alla fall och hon hade fått en kanin av sina föräldrar, en vädur/löwen - urgullig verkligen och mjuk och gosig...Kommer själv ihåg hur kul och mysigt det var att ha kanin, när de låg i famnen så satt jag ibland och viskade en massa hemligheter, för den berättade ju inte vidare. Åh, barndomsåren! Bara att acceptera att barnasinnet får leva vidare inom en eftersom kroppen och det så kallade livet ändrar med åren...+ och - med det. Just nu är det ganska bra!

Imorgon drar jag med Viking Line över till Åbo. Till min älskling som antagligen kommer att stå på bryggan och invänta min ankomst....haha..nä, det blir nog bussen till torget och en promenad hem där han väntar. Hemma hos Oss♥

*Ut och njut av solen!!*

                                                                                                  

Äntligen

Äntligen är solen och värmen här! Jag njuter och säger bara äntligen äntligen äntligen. Livet känns redan mycket lättare och framför allt Roligare!

Midsommar kom och gick - den blev riktigt bra! Jag fick njuta av mycket god midsommarmat på jobbet, eftersom vi firade där med både klienter och utomstående, det var mysigt! Sedan fick jag vara med på fest, jag dök upp efter jobbet och körde för fullt, tog ett glas rött och dansade i garaget...haha..jag var på festen tre timmar men allt som ska hända på en fest hände, det var riktigt skoj! Tre timmar fick räcka eftersom jag till skillnad från alla andra i sällskapet endast hade avnjutit ett glas vin och för att jag skulle köra på jobb till 08. Lördagen spenderades på jobbet och hemma i soffan med lite godis från kiosken, söndagen var lugn och skön. Fick vinka hej då till mitt gull, vilket var trist som vanligt men vi ses igen på fredag kväll! Första gången jag kommer att vara i Åbo under sommaren, endast över helgen men ändå..

Första dagen på mitt "riktiga" sommarjobb och jag trivs som fisken i vattnet! Jobbet kommer att vara jättebra!

En gubbe frågade mig igår kväll när jag jobbade: "Nämen, är du här igen? Hur många timmar har du jobbat denhär veckan riktigt?? Jag svarade : "Jaa du, jag tror det blir en och en halv veckas arbete" Han sa: "Nääe, jag tror absolut att du har arbetat ihop timmar för två veckor jag...ojoj..." Han skulle ha sett mig idag igen så skulle han väl ha svimmat...haha..en ledig dag på 10 dar, undra inte på att han tyckte att jag var där så mycket. Men snällt att han tänkte på mig!

Nu ska jag ut och njuta av solen som skiner så vackert, kaffe och vattenmelon utomhus - sommar! Tror jag tar en cyckeltur till mormor också.
 
"Nu är det sommar, nu är det sol, nu är det koskit i hagen"

En krans, en snaps och trevligt sällskap

Idag har varit en ganska galen, trevlig, mysig (kaffe med Mia) och bra dag. Bilden på id-kortet blev faktiskt helt ok, jag ser glad ut och det är det viktigaste för mig för det representerar både hur jag är och hur jag vill vara. Blev lite extra motiverad nu att få mitt ex.arbete färdigt när det står "sjukskötare" Emelie Laakso på kortet, yes! Bara examen som fattas nu då :)
Massagen var underbart skön, fick en "ny" rygg tror jag. Jag glömde tyvärr mitt halsband där, men det hämtas en annan dag. Dessutom var jag till apoteket och när jag skulle betala hade jag till på köpet glömt mina pengar hemma + kortet..haha..hon skrev ett bankgiro till mig så att jag kan betala nu istället, hemma...kände mig ganska bortgjord, åker hela vägen till stan utan att kolla att allt är med...haha...snurriga emelie var i farten, och dessutom är det inte första gången, förra gången var Johan med i Åbo och fick betala för att jag hade glömt kortet hemma. Så kan det gå hörni!

Imorgon är det då midsommarafton. Jag ska vara på jobb 12-20. Men fira ska jag givetvis göra, lite smått i alla fall. När jag slutar ska jag nämligen åka till en fest där nära och kära firar. Sedan ska jag på jobb på lördag kl 08. Men det tar jag när det kommer..haha..Någon gång nu och då kan man sova för lite, det gäller att prioritera. Men självklart ska man ju sköta sitt jobb men lite trött tycker jag att man får vara midsommardagen! På söndagen börjar jag först kl 16, så på midsommardagen kan jag fira lite extra med ett glas rött kanske...haha...eller två.

Trevlig midsommar! Frys inte för mycket, ha varma kläder, ingen bryr sig ändå hur man ser ut efter några snaps. Kör inte om du dricker, promenera istället för det är ju ljust hela natten! Sköt om Er mina söta och ha en trevlig helg!

My body

Is my temple - men just idag har jag verkligen träningsvärk i mitt tempel. Jag har hjälpt mamma med att trimma gräs och de som har gjort det vet hur tung en trimmer är och att det tar på hela överkroppen. Men det känns skönt att få göra någonting med kroppen eftersom jag suttit framför datorn hela våren med ex.arbetet. Sedan tycker jag också att det hör till att hjälpa till när man bor "hemma". 
Imorgon har jag min lediga dag! Yes! Jag ska in till stan och få massage, men hon ska inte få knåda för hårt på axlarna efter allt trimmande...Men det ska verkligen blir sköönt! Ska även åka till sjukhuset och fotograferas för att få mitt id-kort...haha..bilden från sjukhuset i Norge som jag hade på det id-kortet var verkligen inte snyggt och jag misstänker att morgondagens bild inte blir så mycket bättre..haha..men vem bryr sig?!

Imorgon får jag träffa min sötaste Mia! Det ser jag verkligen fram emot!

kärlek, vänner, stort, smått

I feel Love for the first time,
and I know that it´s true,
I can tell by the look in your eyes...♥

(ur en låttext)


Då har ännu en sommarlovshelg passerat. Bröllopet var jätte jätte fint och romantiskt och..ja allt som ett bröllop ska vara (tror jag). Bruden var otroligt vacker i sin vita, slimmade klänning, hon är lång och smal så hon såg ut som tagen ur en katalog! Paret såg så fina ut och jag ska erkänna att mina ögon fylldes av tårar ett par gånger under både vigseln och kvällen...så romantiskt! Maten var otroligt god och allt var välplanerat och trevligt! Hem kom vi halv fyra på morgonen. Sedan var det söndagsjobb på ef/kvällen, var lite seg men det går bara man vill. Idag har jag haft min första inskolningsdag och jag ser med positiva och förväntansfulla ögon på kommande vecka då mitt vikariat börjar!

Tystnad är ett tecken på att allt är okej. Så har jag förstått det i alla fall. Och jag hoppas att om det Inte skulle vara okej med mina kära vänner att de i så fall hör av sig. Det gjorde jag när jag blev opererad, då var det inte helt okej med mig och det ville jag att de skulle veta. Nåja...jag finns här och svarar (oftast) i telefonen om det skulle vara något och jag tror att Ni vet det. Men det skadar inte att påminna ibland! Sedan skadar det ju inte att höra av sig för att boka en träff heller....jag vet att jag jobbar mycket och det kan ibland avskräcka folk från att höra av sig, men det finns nog alltid en stund över för lite prat och skoj med goda vänner! Kom ihåg det! Ni, få, goda vänner jag har står högt på min lista av viktiga personer!

Allt på samma gång...

Har varit på power walk nu på morgonen. Vill röra på mig före jag ska på jobb, det piggar upp och dagen blir liiite längre än bara arbete, har kvällspass. Min moster + kusiner kommer idag och ska stanna över sommaren, min käraste syster kommer ikväll och jag ska hämta Johan som kommer från Åbo ikväll. Allt och alla på en och samma gång. Men det är kul! Det är så det ska vara när det är sommar!

Allt är bra - känns bra! Imorgon ska det firas bröllop och mitt gull fyller 25 år också!! Allt på samma gång alltså...haha..

En trevlig men kort helg kommer det att bli. Jobbar söndag kväll...money money money...+ midsommarhelgen! Var ledig förra året så iår bestämde jag mig för att tjäna lite pängar istället för att slösa bort dem på en onödig fylla eller bara vara ledig och inte göra någonting... Då jobbar jag hellre faktiskt, midsommar är en av de där överskattade helgerna enligt mig..jag tror alltid att den ska bli bättre än vad den sist och slutligen blir.  


GRATTIS (IMORGON) MIN UNDERBARASTE, SÖTASTE OCH HÄRLIGASTE JOHAN!!


JAG ÄLSKAR DIG - allways and forever true ♥

människor

Jobb jobb jobb - men det är kul!
Finns det något annat yrke som ger så mycket tillbaka än när man arbetar med människor? Jag tror inte det! Människor är så intressanta, ingen är sig lik, alla är en utmaning att lära känna, men de flesta är trevliga och goa att ha att göra med! Gamlingar är ju ändå för roliga..haha..man vet aldrig vad man får höra och se. Men idag var en fin dag, jag har varit en tants "lilla gulle" och vi har skrattat och sjungit tillsammans. Tråkiga saker har jag också gjort men det är sånt som ingår i jobbet.

Saknar gymmet lite, men jag yogar på - vilket är skitbra för min vighet, smidighet och styrka!

I helgen ska jag få återse min sötaste nos och vi ska på bröllop, vilket ska bli jättekul! Jag har inte varit på bröllop sedan jag själv var en liten tärna med permanentat hår, då var jag kanske 6år?! Det var min yngsta moster som gifte sig då och vi syskonbarn fick bara brudnäbbar :) Ett tag sedan ja...

En blick. En vink. En kram. En kyss. Ett Ja. I nöd och lust. Bröllop är romantiska, varför gifter sig så få?!

Sun(ny)Day


Solen ler mot mig idag och jag ler tillbaka! Jag har fått sova ut, härligt med 12 timmars sömn ibland. Jag känner mig som en ny människa faktiskt, ser fram emot att jobba hela sommaren, stiga upp 07 varje morgon..haha..det trodde jag inte för en vecka sedan när jag var så fruktansvärt trött. Men nu ser det ut som att det har vänt - energin flödar i mig och fyller mig med kraft och ork! Kanske solen har något med det att göra också..? Jag blir alltid mycket gladare, piggare, harmonisk m.m. när solen skiner!

Jag har gjort ett entimmes yogapass idag - UTE! Efter flera år av yoga kan jag passet utantill, vilket är kul och skönt för då slipper jag höra rösten från yogadvdn för hon låter jäättee seeegg när hon pratar. Men som sagt det slipper jag. Nu fick jag lyssna på fåglarna, bina, humlorna, flugorna m.m. och titta upp i den vackert blå himlen istället för i taket inomhus. Härligt!

Idag är början till resten av ditt liv! Njut!

Blåsigt, kallt..men inom mig är det lugnt

Idag har det varit en tur till stan, en långpromenad i den iskalla blåsten och lite skitsnack med kusinen och killkompisarna. En lugn lördag alltså. Ganska skönt. Fika hos moster, trevligt! Även solen tittar fram och värmer en aning...

Känner mig ganska harmonisk idag. Igår var jag trött och lite deppig, saknade mitt hjärta så..Men idag, lite lättare, lite bättre...Målat och lugnat min själ. Var hos frissan imorse och gud vad skönt det är när de masserar hårbotten...I love it!! Ibland måste man ta hand om sig själv, sin kropp och sin själ.

Vacker underbar fantastisk
solen lyser upp allt det fina
Du är det vackraste och finaste jag vet...

Mitt älskade hjärta



beundran

Vi skulle ha myskväll ikväll...ja, om det skulle vara som vanligt, den vanliga, sköna rutinen hemma i lägenheten i Åbo. Men här är jag, på Åland, utan mitt gull och utan min myskväll med honom...tråkigt, trist.

Annars har jag aldrig känt mig så välkomnad som jag kände mig igår. När jag kom på jobb fick jag massor av kramar, många välkomnande ord och glada leenden av både personal och klienter! Det var jätte roligt och det fick mig verkligen att känna att jag hamnat rätt! Kände mig verkligen uppskattad och efterlängtad! Det har varit kul att jobba dessa två dagar och nu ser jag fram emot arbetsdagarna under resten av sommaren också!

Min kära syster är sommarens hjälte! Japp, hon räddade livet på en man på Arlanda som fick hjärtstopp förra veckan, hon och två andra utförde första hjälpen och detta gjorde att han överlevde!! De flesta som kan första hjälpen skulle nog inte göra någonting utan bara stå och titta i panik MEN min syster ingrep och detta är jag jätte stolt över! Henne kan man lita på i en akut situation!

Mitt älskling måste jag bara berömma också. Inte för att det hänt någonting som liknar min systers handling MEN han är en underbar man som jag uppskattar och är så stolt över ändå. Han är diplomingengör, han är omtyckt av alla (ja, jag tror faktiskt det), han är smart och allmänbildad, han är snygg, trevlig, organiserad och trygg. Listan kan fortsätta i all oändlighet men han är helt enkelt fantastisk min karl. Jag känner mig trygg med honom och känner mig älskad. Det betyder jättemycket nu när vi är ifrån varandra. Det gör att det funkar! Visst är det trist att vara ifrån honom men, så är livet...på en pinne...

A Rose

tyst och stilla

Vinden är vild idag. Det knakar och brakar i huset.Det är kallt.Jag saknar min varma, gosiga famn.

Inne är det lugnt och stilla. Min syster sover efter vak och jag har en inre stress över mitt ex. arbete som jag tänkt arbeta på när det är dåligt/tråkigt väder, som idag. Men det verkar inte som att jag får "ändan ur vagnen" idag heller..borde få en början i alla fall på min handbok som jag ska laga..bara en början..början som låter så enkelt är det tyngsta, jobbigt och tungt att börja, lättare att fortsätta..

Imorgon börjar jag jobba. Börjar med inhopp på servicehemmet för att sedan börja mitt vikariat om två veckor på hemsjukvården. Men efter imorgon jobbar jag hela sommaren. Det är då tiden börjar gå fort igen. Har haft tre lata dagar nu som gått ganska sakta eftersom jag passat på njuuuta och ta det lugnt. Sen kommer jag inte att lyckas hänga med igen...blir vilsen, förvirrad och snurrig...Men det är kul att jobba, det hör ju till att jobba på sommaren och förtjäna lite extra pengar, när lönen kommer så jublar jag, då är det värt att arbeta hela sommaren. Men också, faktiskt, för att det är kul, slött att vara ledig när alla andra jobbar, gå och lata sig - nä, inget för mig.

tick, tack, tick, tack..
klockan går
jag hör hur den slår
i det tysta rummet
det hörs inget annat
jag står stilla
i mina tankar är det liv
allt går runt
verkar lugnt
men är vilt, det är kaos
inne
tick, tack, tick, tack

1Juni


Det är Juni månad idag. Jag kan inte förstå det fastän jag längtat så ortoligt mycket efter dessa månader, sommarmånaderna. När snön föll, när det susade i träden och när kylan gick in i märgen Då längtade jag efter denhär tiden och nu när den är här känns det som att jag inte är beredd på den. Det kanske kommer...

Min älskling har åkt till Åbo, på jobb. Jag ska vara helt ärlig och säga att jag saknar honom redan, fastän det bara gått en dag. Det är ju en bit av mitt hjärta så det är väl klart att jag känner saknad...

Min älskade, roliga och härliga syster är här! Hon stannar till torsdag! Det är så roligt att få umgås med sin syster när det är så sällan vi får vara tillsammans. Idag har vi gått på Mariehamns gator och njutit av sol och glass.

Jag är tillbaka från en timmes promenad/jogging tur. Hur skönt som helst, svetten bara rann - underbart, då vet man att man tagit i ordentligt! + att jag hade bra musik i öronen och en massa bilar som susa förbi och då Måste man ju ta i lite hårdare...haha..Ska smaska på melon ute på trappan i solen - sommarfeelings!

Helgen var underbart skön och rolig med studentfirande, grillning, trevligt umgänge, få kärringstopp när jag möter polisen och dom skrattar, en vacker kväll påväg ut till hammarland (bilden ovan) m.m.m.m ! Men jag har varit jättetrött både psykiskt och fysiskt efter den senaste tiden i skolan - ja, helt slut faktiskt. Två dagar ledig tid till, sen är jag nog på G igen :) och redo för att börja jobba!!

Johan, studenten Christoffer och jag utanför Lusse.
 

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0